Μια μετακόμιση είναι δύσκολη υπόθεση. Ακολουθώντας όμως τις οδηγίες παρακάτω μπορεί να την κάνουν πιο εύκολη και πιο ξεκούραστη

1. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ

Φτιάξτε μια λίστα με όλα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν στην μετακόμιση. Αρχικά γράφετε στην λίστα τις δουλειές που πρέπει να γίνουν πριν την μετακόμιση, μετά τις δουλειές που πρέπει να γίνουν κατά την διάρκεια της μετακόμισης και τέλος τις δουλειές που πρέπει να γίνουν μετά την μετακόμιση. Κάθε δουλειά που τελειώνετε θα την σβήνετε από την λίστα και έτσι θα έχετε σαφή εικόνα στο τι σας έχει μείνει ακόμη να κάνετε

2. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

Κρατήστε τα πράγματα που σας χρειάζονται και τα χρησιμοποιείτε. Μην κρατάτε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε γιατί θα σας στοιχίσουν και χρόνο και χρήμα.



3. ΠΕΤΑΞΤΕ Η ΔΩΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Πετάξτε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε {π.χ σπασμένα παιχνίδια των παιδιών, αντικείμενα κ.λ.π}. Δώστε τα παλιά παιχνίδια των παιδιών, τα ρούχα των παιδιών και τα δικά σας που δεν χρησιμοποιείτε. Είναι χρήσιμα σε κάποιους άλλους ανθρώπους. μπορείτε να τα δώσετε στην εκκλησιά της ενορίας σας η σε κάποιο ορφανοτροφείο. Πολλά πράγματα μπορούμε να τα ανακυκλώσουμε. Σε πολλά σημεία της πόλης υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για διάφορα αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στην διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος.

4. ΖΗΤΗΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ζητήστε βοήθεια από την οικογένεια σας η τους φίλους σας για να πακετάρετε κάποια πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο. Αφήστε κάποια πράγματα που δεν μπορείτε να πακετάρετε να το κάνουν οι ειδικοί.

5. ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Πάρτε κούτες από τα καταστήματα που πωλούν υλικά συσκευασίας. Οι κουτές να είναι σε διαφορετικά μεγέθη και ανθεκτικές. Μπορείτε να προμηθευτείτε και κουτές από το super-market της γειτονίας σας που είναι και δωρεάν. Πάρτε χαρτόνια για χωρίσματα και χαρτιά για να συσκευάσετε τα εύθραυστα αντικείμενα μέσα στις κούτες. Μια καλή ιδέα είναι να πάρετε και χρωματιστά χαρτιά. Έτσι όταν τελειώσετε την συσκευασία, κλείνετε την κούτα με αυτοκόλλητη ταινία και με ένα μαρκαδόρο γράφετε πάνω στο χρωματιστό χαρτί σε ποιο χώρο του σπιτιού πάει και τι περιέχει η κουτά {π.χ κουζίνα, εύθραυστο, υαλικά, πιάτα, κ.λ.π.}. Θα κάνετε αντίστοιχα το ίδιο και στο καινούριο σας σπίτι Θα βάλετε σε κάθε πόρτα το αντίστοιχο χρωματιστό χαρτί που θα γράφει ποιο δωμάτιο είναι Έτσι το συνεργείο θα βλέπει σε ποιο δωμάτιο πάει η κάθε κουτά και θα τα ταχτοποιεί εκεί χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε εσείς αργότερα έτσι θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και θα τα έχετε αποθηκευμένα σε κάθε δωμάτιο χωριστά χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε όλες τις κουτές μαζί για δείτε τι περιέχουν και σε ποιο δωμάτιο πάνε.

6. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Πηγαίνοντας στο καινούριο σας σπίτι δεν χρειάζεται να ανοίξετε όλες τις κουτές αμέσως. Αφού έχετε φροντίσει από πριν να γράψετε πάνω στις κουτές το περιεχόμενο τους, είναι πολύ εύκολο μετά να βρείτε σε ποια πράγματα θα δώσετε προτεραιότητα.

7. ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΕΣ

Προσπαθήστε να κρατήσετε το βάρος της κούτας. Μην τις παραγεμίζετε. Έτσι και το συνεργείο θα τις κουβαλήσει πιο εύκολα και πιο γρήγορα και δεν θα ανοίξουν οι κουτές σας από το βάρος.

8. ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ

Πακετάρετε όλο το περιεχόμενο κάθε δωματίου, πριν πάμε στο επόμενο δωμάτιο. Έτσι όταν θα τα ξεφορτώσει το συνεργείο στο νέο σας σπίτι ο χρόνος θα μειωθεί κατά πολύ.

9.ΑΡΧΙΣΤΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ

Η αποθήκη, το πατάρι, τα υαλικά από το σύνθετο,τα ρούχα άλλης εποχής (χειμωνιάτικα ή καλοκαιρινά ανάλογα με την εποχή που θα γίνει η μετακόμιση), μπορούν να πακεταριστούν μερικές εβδομάδες πριν την ήμερα της μετακόμισης. Αν πακετάρετε 3 κουτές την ήμερα, σε μια εβδομάδα θα έχετε έτοιμες 20 κουτές περίπου.

10. ΥΛΙΚΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σε μια κουτά θα βάλετε κάποια είδη που θα χρειαστείτε την πρώτη νύχτα στο νέο σας σπίτι (π.χ. μπιτζάμες, μια αλλαξιά ρούχα, πετσέτες σεντόνια, είδη προσωπικής υγιεινής, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και φακό). Έτσι δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε τελευταία στιγμή τις κουτές.

11. ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙ

Φτιάχνετε ΕΝΑ-ΕΝΑ δωμάτιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έτσι θα έχετε ένα δωμάτιο χωρίς κουτές και θα μπορείτε εκεί να ξεκουραστείτε.

12.ΔΩΣΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Θα αναθέσετε σε όλα τα μελή της οικογένειας αρμοδιότητες, θα τους εξηγήσετε τις ενδείξεις στις κουτές,τι πάει και που, και ποιος είναι υπεύθυνος για το κάθε τι, έτσι ώστε να αποφύγετε τα μπερδέματα. Με αυτόν τον τρόπο η τακτοποίηση των πραγμάτων θα είναι πιο εύκολη.

13.ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείτε από την πρώτη κιόλας μέρα κάποια εργαλεία. Γι' αυτό κάλο θα είναι να έχετε κάπου πρόχειρα ένα σφυρί, καρφιά, πένσα, κατσαβίδι, ψαλίδι κ.λ.π.

14.ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Τακτοποιήστε πρώτα τα έπιπλα στους κατάλληλους χώρους και τα ογκώδη πράγματα και μετά επικατάρατε τα κουτιά με τα αξεσουάρ και τα προσωπικά αντικείμενα.

15. ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ

Μόλις βάλετε τα έπιπλα στις κρεβατοκάμαρες, στρώστε τα κρεβάτια. Έτσι θα είναι έτοιμα όταν θα νιώσετε την ανάγκη να ξεκουραστείτε.

16.ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Αν θέλετε να γλιτώσετε όλη αυτή την ταλαιπώρια και το χάσιμο χρόνου, μπορείτε να απευθυνθείτε στο έμπειρο συνεργείο μας που θα αναλάβει όλες αυτές τις εργασίες που προαναφέραμε. Με αυτόν τον τρόπο εσείς θα εξοικονομήσετε χρόνο, ασφάλεια στα αντικείμενα σας και το πιο σημαντικό θα είστε ξεκούραστη!